
Mit ehetünk a méregtelenítés ideje alatt?
Méregtelenítés tippek trükkök
Előző cikkünkben az őszi méregtelenítés fontosságáról írtunk illetve bemutattuk azokat az idénygyümölcsöket és zöldségeket, melyek egész biztosan szerves részei lehetnek egy-egy tisztítókúrának. Ezúttal pedig azt szeretnénk megmutatni, hogy mit is ehetünk a kúra ideje alatt.
Fontos, hogy a méregtelenítés ideje alatt igyekezzünk kerülni a finomított lisztet, helyette inkább alkalmazzunk barnarizst, kölest, hajdinát vagy zabpelyhet. Ezenkívül ehetünk még diót, mogyorót és egyéb magvakat is, sőt ezek fogyasztása egyenes javallt. Emellett vessük be a zöldfűszerek gyógyító erejét: az ősz közepéig a legtöbb fűszernövény még a kertben is megmarad, a későbbieken pedig a rozmaring, a snidling és a kakukkfű sem fagy el. A zöldfűszerek pedig amellett, hogy aromát biztosítanak az ételeink számára, gyógyító erővel is bírnak, hiszen erősítik az immunrendszerünk és ellenállóbbá teszik szervezetünket a környezeti behatásokkal szemben.
Hogyan méregtelenítsünk?
Az őszi méregtelenítés legyen minimum három napos, de ha igazán hatásosak szeretnénk lenni, akkor inkább tartson egy hétig. Ezek alatt a napok alatt kerüljük az állati termékeket – tojást és tejtermékeket – továbbá a finomított ételeket, ugyanis ezek nem alkalmasak a méregtelenítésre. Emellett a félkész és konyhakész ételek sem javasoltak. Ilyenek például a ketchup, a befőzött ételek vagy éppen a különböző szószok és mártások. Fontos, hogy tisztítókúra folyamatára készüljünk fel rendesen: mind a kamra, mind pedig a hűtő legyen rendesen feltöltve, sőt akár egész hétre előre megtervezhetjük mit is fogunk enni, így ugyanis lehetőségünk lehet bevásárolni, így biztosan nem felejtünk el semmit sem megvenni. Emellett pedig rendkívül lényege, hogy a méregtelenítés ideje alatt is fogyasszunk sok-sok – minimum napi két liter – folyadékot. Ez lehet sima víz is, de jó megoldás lehet az előzőekben említett gyógynövényes tea vagy a frissen facsart zöldség és gyümölcslé is.