
Diétás kelkáposzta fasírt
Kelkáposzta fasírt egyszerűen elkészíthető diétás étel
Kelkáposzta fasírt hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
3 tojás
Damona Himaláya só ízlés szerint
3 evőkanál Damona zabpehelyliszt
1 evőkanál Damona útifű maghéj
2 kávéskanál Damona lenmag
Damona Vital kókuszolaj a kisütéshez
Diétás fasírt elkészítése:
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a lenmagot és az útifű maghéjat. Ez utóbbi kerüljön utoljára a keverékbe, és annak függvényében adagoljuk, hogy mennyi szükséges a megfelelő, formázható állag eléréséhez.
A kelkáposztás elegyből vékony, kisméretű fasírtokat formázunk, és kókuszolajon kisütjük azokat. A fasírtok gyorsan sülnek, figyeljünk rájuk, ne égjenek meg.
Tálaláshoz fokhagymás tejfölt is használhatunk, de bármilyen köret mellé remek húspótló a kelkáposzta fasírt.