
Gyógyulj zöldségekkel vagy látogass el a DamonaShop.hu oldalunkra!
Zöldségek gyógyító gyógyító hatásai
A szervezet mikroelemekkel történő ellátása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy hosszú távon is sikerüljön megőrizni egészségünket. Az étrend-kiegészítők remek választásnak bizonyulnak e célból, de a vitaminokat és ásványi anyagokat célszerű természetes forrásból is bevinni. Vannak olyan zöldségek, melyeket érdemes napi, vagy legalább heti rendszerességgel beiktatni a mindennapokba. Ezek a szuperélelmiszernek is számító zöldségek mind a gyógyulásban, mind az immunerősítésben fontos szerepet töltenek be.
Avokádó, a természetes zsiradékforrás
Tíznél is több vitamint, dupla ennyi ásványi anyagot és 18 féle aminosavat tartalmaz a zöld színű avokádó. Sikeresen bevethető a koleszterinszint normalizálása érdekében, de a bőrápolásban, sőt, az ízületi gyulladások esetén is jó szolgálatot tesz. Az avokádó magas zsírtartalommal rendelkezik, antioxidánsai pedig a káros szabad gyökök ellen bizonyulnak remek döntésnek. A benne levő gluthatione az immunrendszer védelmét szolgálja. Fogyasztása nyersen, pirítósra kenve ajánlott, kis foghagymával ízesítve. Magas tápértéke miatt egynél többet nem célszerű napi szinten fogyasztani.
Brokkoli, nem csak fogyni vágyóknak
A diétás étrendet követők tipikus étrendje a csirkemell, rizs, brokkoli hármasa. Nem csak azok számára ajánlott azonban a káposztaféle fogyasztása, akik súlyt szeretnének veszíteni, hanem tulajdonképpen bárkinek. A C-vitaminban, béta-karotinban, folsavban, E- és B-vitaminokban gazdag zöldség védi az agyat és a rák megelőzése érdekében is sokat tehetünk rendszeres fogyasztásával. Akár napi rendszerességgel is társíthatjuk ételeinkkel, párolva kitűnő vitaminforrás.
Búzafű, a zöldturmix lényegi alkotóeleme
A szakemberek a zöldturmix fogyasztását mindazoknak javasolják, akik tenni kívánnak egészségük megőrzéséért. Kerülhet bele bármilyen zöldszínű zöldség, spenót, és persze búzafű is. Segít helyreállítani az anyagcserét, erősít, méregtelenít, lúgosítja az elsavasodott szervezetet és a gyulladások ellen is remek választás.
Csírák az életigenlés jegyében
Az élet alapköveiként is számon tartjuk őket, nem véletlen, hogy fogyasztásukkal alapvetően határozhatjuk meg általános egészségünket. A ma már bármelyik nagyobb áruházban elérhető biocsírákban legalább huszonöt százalékkal több kalória van, mint a húsfélékben. Ugyanakkor nem tartalmaznak zsírokat, koleszterint és garantáltan hormon-és antibiotikummentesek. Akár otthon is csíráztathatunk, ehhez ma már minden szükséges felszerelést beszerezhetünk.
Méregtelenítés céklával
A céklában rengeteg vas található, melyet a szervezet kitűnően tud hasznosítani. Vérszaporító tulajdonságai mellett méregtelenítéshez és a szervezet tisztításához is rendkívül alkalmas. Rendszeres fogyasztásával növelhető a szellemi és a fizikai állóképesség. Szinte minden szervrendszerre jótékony hatással van, és segítségével elmulaszthatóak a fejfájásos panaszok, a bőrkiütések, a depressziós tünetek és a magas vérnyomás is. A helytelen táplálkozás és az egészségtelen életmód következtében elsavasodott szervezetet lúgosíthatjuk cékla fogyasztásával. Legjobb, ha nyersen, például reszelve kerül a tányérra, akár salátákba keverve, de sütve is remek választás. A céklának egyébként a levele is fogyasztható, sok folsavat, vasat, káliumot és karotinoidokat tartalmaz.
Citrom lúgosításhoz is
Az emberi szervezet nem képes C-vitamin előállítására, így azt a mindennapi étkezéssel kell bevinni. E célból a citrom és alapvetően a citrusfélék kiválóan alkalmasak. A megfelelő C-vitamin ellátottsággal számos betegség megelőzhető és erősíthető az immunrendszer. Megfázás esetén nélkülözhetetlen a vírusölő jellemzőkkel bíró mikroelem, mely ugyanakkor segít tisztítani az ér-és nyirokrendszert. Számos területen kifejti jótékony hatását, így hormonális elégtelenség, láz, fejfájás, izomgörcsök, magas koleszterinszint és gyomorpanaszok esetén. Bár savanyú az íze, mégis lúgosítja a szervezetet, ami kiemelt jelentőséggel bír napjainkban, hiszen számos betegség visszavezethető az elsavasodásra. A frissen facsart citromlevet napi rendszerességgel érdemes fogyasztani, vízzel elkeverve.