
Serpenyős pizza zabpehellyel
Serpenyős pizza hozzávalók:
4 tojás
Damona Himalaya só
3 evőkanál Damona zabpehely
1-1,5 kanál Damona útifű maghéj
Feltétként paradicsom, gomba, csirkemell hús, sajt,sűrített paradicsom ízlés szerint
Damona Vital kókuszolaj a sütéshez
Serpenyős pizza elkészítése:
Bár nem a hagyományos pizza, de szénhidrátszegény diéta mellé kiválóan megállja a helyét.
A feltétet készítsük elő elsőként. A paradicsomot vágjuk szeletekre vagy apró kockákra, pároljuk meg a gombát, süssük meg a kockákra vágott csirkemellet.
Keverjük össze a tojásokat a zabpehellyel, majd közvetlenül a serpenyőbe öntés előtt adjuk hozzá az útifű maghéjat. Dolgozzunk gyorsan, mert ez utóbbi hamar felszívja a nedvességet. Azonban pont ezt az előnyét tudjuk kihasználni ahhoz, hogy egy gyorsan összeálló, átsülő tésztát kapjunk.
Jó esetben a serpenyőt beteríti az elegy. Ha nem így lenne, próbáljuk elegyengetni. Alacsony lángon süssük, és időközben halmozzuk rá a feltéteket, végül a sajtot.
Ha a serpenyőnek teteje is van, akkor fedjük le egy időre, míg a sajt ínycsiklandóan rá nem olvad. Óvatos, ügyes mozdulatokkal egyszerűen tányérra tehető az elkészült finomság.
Ugyan az olasz pizzához köze sincs, de a diéta idején visszaadja a pizza fogyasztás élményét, ráadásul az íze is fenséges, és órákra eltelít.
További fantasztikus diétás recept lelőhelyet ajánlunk figyelmetekbe.