
Zöldséges bulgur
Zöldséges bulgur recept
Hozzávalók:
200 g Damona Vital bulgur
ízlés szerint Damona Vital sómentes ételízesítő
ízlés szerint Damona Himaláya só
1 paradicsom
1 paprika
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál borsó
Elkészítése:
A bulgurt feltesszük főni a sós, ételízesítős vízben. Apróra daraboljuk a zöldségeket, és időközben hozzáadjuk a bulgurhoz.
Inkább kevesebb vízbe tegyük főni, és időközben pótoljuk, ahogyan elforrja azt. A zöldségek miatt a szokottnál kicsit több vízre lesz szükség.
A felsorolt zöldségek csak ötletadóak, egyéni ízlés vagy szezonális jelleg szerint gyakorlatilag bármivel kombinálható a bulgur, íze remekül passzol a legtöbb zöldséghez. A zöldséges bulgur ennek megfelelően kiváló étel akkor, ha kamrakisöprésről van szó, és szeretnénk felhasználni a maradék zöldségeket.
Köszönhetően a köret remek íz világának, akár magában is fogyasztható, de készíthetünk mellé húst, tojást, vagy valamilyen zöldséges fasírtot.